[veure la 4a sessió]

Prostitució

Guió de continguts.

Els debats sobre la prostitució: coneixement, diàleg, llibertat i censura. Per què genera tanta polèmica debatre sobre la prostitució? 

Sobre la voluntarietat i lliure elecció. La “prostitució voluntària” planteja com una opció femenina allò que és un negoci per homes. Però si no reconeixem la voluntarietat quines posicions pot adoptar el legislador? 

Prostitutes, treballadores sexuals o persones prostituïdes? Quines són les implicacions de reconèixer drets laborals a les persones que exerceixen la prostitució?

No és una activitat laboral com qualsevol altra. Quin impacte té l’estigma sobre les persones que exerceixen la prostitucióCom combatre l’estigma

El debat dels models: SuèciaAlemanyaNova Zelanda

Abolicionisme contra regulacionisme? Qui té el control de l’activitat

La situació de les treballadores sexuals/ prostitutes/ persones prostituïdes en la crisi del covid-19

Lectures

Holgado Fernández, I (2004) Reseña de “El Prisma de la Prostitución de Gail Pettherson” 

Maqueda Abreu, M. L. (2017). La prostituciónel “pecado” de las mujeres Cuadernos electrónicos de filosofía del derecho, ISSN-e 1138-9877, Nº. 35, 2017 (Ejemplar dedicado a: Junio de 2017; I-III)

Sanchis, E. (2011) «Prostitución voluntaria o forzada. Una contribución al debate». Papers: revista de sociologia, [en línia], Vol. 96, Núm. 3, p. 915-36, https://www.raco.cat/index.php/Papers/article/view/244997

Villacampa, C (2012). “Políticas de criminalización de la prostitución: análisis crítico de su fundamentación y resultados“. Revista de Derecho Penal y Criminología, (7), 81-142.