És difícil no criminalitzar a les persones en situació de pobresa extrema quan d’una anecdota en fem una categoria. Avui a Els Matins de TV3 hem parlat del assentaments de la ciutat de Barcelona i he tingut temps per poder explicar que són la conseqüència de la condemna a la irregularitat administrativa que imposa la legislació d’estrangeria i de la exclusió permanent del mercat laboral i de l’habitatge al que es sotmet a una part cada cop més gran de la població…

El problema és el detonant; la notícia que ha provocat aquests minuts televisius dedicats als assentaments i els testimonis del veïnat que apareixien al reportatge… Hem parlat de les 400 persones que viuen en barraques en 62 assentaments a la ciutat de Barcelona perquè en un d’ells s’ha produït una intervenció policial per acabar amb la venda de haixix i marihuana a nois menors d’edat. I les veus de les veïnes han projectat clarament una imatge de violència i delinqüència sobre les persones que viuen les situacions més dures de precarietat habitacional.

La major part de les persones que viuen aquestes situacions fan molts esforços per mantenir-se ocultes i per passar inadvertides pel veïnat. Bona part dels assentaments en els que treballen els serveis socials municipals són desconeguts per veïns i veïnes. I gairebé en tots ells, la gent sobreviu d’activitats de l’economia irregular però no delictives.

El vídeo aquí: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/barraquisme-a-barcelona-al-s-xxi/video/5656553/

Screen Shot 2017-03-17 at 1.59.46 PM.png