+ arguments?

Albert Sales

Cada cinc dies mor una persona sense llar als carrers de l’Estat espanyol

Silenciosament, sense sortir als diaris, 473 persones han mort als carrers de les ciutats de l’Estat espanyol des de principis de 2006, moment en que el Centre d’Acollida Assís comença a comptar les morts de persones sense llar en motiu del brutal assassinat d’una dona cremada a un caixer de Barcelona. 473 persones que deixen la pell al carrer amb una edat mitjana de 47 anys. I és que, com deia la Luisa “dormir al carrer no és bo per la salut”.

Efectivament, dormir al carrer no és gaire saludable, ni gaire segur. Només una quarta part de les morts s’han produït per causes naturals. Un 14% han estat causades per petits incendis originats per fogueres enceses per escalfar-se, un 8% de les morts han estat per hipotèrmia, un 2% per esclafament en ser buidat el contenidor on dormien dins el camió de les escombraries… Darrera d’aquestes xifres, drames personals viscuts en total soledat que acaben de manera tràgica. Probablement impactant a la persona o persones que troben el cos de l’anònim difunt. I a ningú més.

La meitat de les morts han estat resultat d’una agressió. Dormir al carrer no és saludable, però tampoc és segur. Les persones que massa sovint són el blanc de les mirades de temor i desaprovació de la ciutadania de bé són, finalment, les víctimes i no pas les executores de la violència urbana, nocturna i oculta, que no es notícia perquè afecta als invisibles i intocables de les nostres atrafegades ciutats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Novembre 16, 2012 by in Exclusió social i pobresa, Filosofant and tagged , .
%d bloggers like this: