Encara avui em sorprenen alguns i algunes votants del PP que diuen que d’haver sabut les seves veritables intencions no haurien votat a Rajoy. I encara avui em generen sentiments contradictoris: no sé si detesto més aquest sector de votants populars o el que continua defensant la bona gestió de la gentussa que governa les espanyes assegurant que fan el que s`ha de fer davant una situació com la que vivim. Ara, als catalans i a les catalanes ens toca votar un altre cop i després de les eleccions qui es sorprengui per les polítiques del previsible govern convergent demostrarà no haver entès res de res del que ha estat passant en el depriment panorama polític del nostre país en els darrers anys.

Perquè l’únic full de ruta que podria fer que Artur Mas liderés el camí cap a la indendència (per dir-li d’alguna manera) de Catalunya passa per la venda a preu de saldo del que queda de país al poder econòmic. No es tracta només de retallar, es tracta de fer de les necessitats més bàsiques i dels serveis públics un negoci en mans d’una jerarquia a la que li importa poc sota quina bandera es fan els negocis.

Una majoria absoluta de CiU aparcarà el soberanisme i aplanarà el camí per a l’assalt definitiu a la sanitat, extremadament interessant per empreses com Adeslas (propietat de Caixa Bank), el desmantellament de l’escola pública que acabarà de enviar al que queda de classe mitja i a tota aquella família que s’ho pugui permetre a l’escola concertada (finançada amb diners públics però amb un important biaix de classe social), o la “reactivació econòmica” basada en noves bombolles al més pur estil “cultura del pelotazo” que ara tenen noms com Barcelona World.

I en l’hipotètic cas que el gir sobiranista convergent fos real… quin és el seu model de seguretat social? com pretén “lluitar” Mas contra l’extensió del risc d’exclusió entre la ciutadania? Com es construirà el sistema català de pensions? No tinc cap dubte que per als actuals inquilins del Palau de la Generalitat les opcions passen per Caixa Bank, el Banc Santander o el BBVA.