El Campus per la Pau de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i SETEM formaran en comunicació 2.0 per al canvi social.

El curs virtual Social Media Manager per a la transformació social sorgeix de la necessitat creixent dels moviments socials, les ONG i les entitats del tercer sector de generar canvis socials mitjançant estratègies i campanyes comunicatives 2.0. El curs començarà el 30 d’octubre i finalitzarà el 30 de maig de 2013.

Dissenyar i executar plans de Social Media, conèixer les bones pràctiques i accions 2.0 que duen a terme les entitats del tercer sector o planificar estratègies específiques per a la transformació social són alguns dels objectius dels curs, que explora les possibilitats comunicatives que ofereix internet en el marc de les organitzacions i entitats socials: blocs, xarxes socials, activisme 2.0, webs col·laboratius i Social Media Marketing, entre d’altres.

Aquesta formació s’adreça a tècnics i responsables de comunicació de les ONG, entitats del tercer sector, periodistes, moviments socials que vulguin conèixer el potencial de la comunicació digital per a arribar millor al seu públic objectiu mitjançant un model bidireccional, interactiu i participatiu de comunicació a la xarxa.

Programa:

1. El nou paradigma de la comunicació digital
2. Webs 2.0 o col·laboratives
3. Blocs per al canvi social
4. Xarxes socials
5. Eines 2.0
6. Comunicació per a la transformació social
7. Activisme 2.0
8. Social Media Màrqueting i SEO
9. Pla de Social Media
10. Elaboració del Pla de Social Media

El professorat està format per Jaume Albaigès, consultor TIC per al tercer sector i autor de TecnolONGia.org; Alicia Domínguez, experta en comunicació social i comunicòloga de l’Institut NOVACT; Marta Pulgar, responsable de comunicació d’Enginyeria sense Fronteres; Albert Sales, professor de sociologia de la UPF i coordinador de la Campanya Roba Neta a Catalunya; Montse Santolino, responsable de comunicació de la Federació Catalana d’ONGD (FCONGD); Pedro Jesús González, Social Media Strategist de l’agència Territorio Creativo, i Marta Solano, responsable de comunicació de SETEM Catalunya.

Aquest curs d’extensió universitària és de dotze crèdits i s’impartirà en castellà. S’aplicaran descomptes en la matrícula al voluntariat i als socis i sòcies de SETEM i organitzacions membre d’Àgora Nord-Sud, i a les persones en situació d’atur.

Les persones que desitgin més informació o que s’hi vulguin inscriure es poden adreçar a secretariacp@uoc.edu i visitar aquest web.