Especialment dedicat a l’alumnat dels diferents graus, màsters i post-graus, en els que participo durant el curs.

Per als i les estudiants de criminología, no perdeu l’oportunitat d’aprofitar les estones de lectura d’aquest estiu per llegir Castigar a los pobres de Loïc Wacquant, un anàlisi de la transició dels estats del benestar als estats punitius i de la protecció social a la inseguretat social. Castigar a los pobres il·lustra unes tendències de criminalització i persecució de les persones en situació de pobresa que s’estan accelerant en aquests temps de crisi.

Qualsevol persona interessada en els debats entorn a les estratègies de lluita contra la pobresa, el futur de les ONGD i les relacions entre empreses transnacionals i el concepte desenvolupament ha de llegir aquest llibre de Pedro Ramiro i Miguel Romero. Un anàlisi clar, sintètic i crític sobre el discurs de la innovació social, del capitalisme inclusiu i de les aliances público-privades per al “desenvolupament”.

Obesos y famélicos és un llibre imprescindible per a qui vulgui saber més sobre les desigualtats internacionals en matèria d’alimentació. Raj Patel analitza en aquest volum les causes de la fam, la subnutrició i la malnutrició a nivell internacional, plantejant la necessitat d’intensificar la lluita per la Sobirania Alimentària dels pobles.